Månadens Mixtape januari 2019

 

Någonstans mellan barnskrik och nätverkskablar...

Det var ett tag sedan jag skrev en krönika. Mycket har hänt sedan hösten. Först och främst har jag blivit pappa igen. Det ställer livet på ända igen. Men fantastiskt och underbart är det. Med hösten ökar också kundtillströmningen. Man sitter generellt sett inte lika mycket inomhus och lyssnar på musik på sommaren som man gör på vintern. Vinterhalvåret är den tid då vi har som mest att göra. Detta ska man varva med barnskrik hemma, jul och nyår, flera turer till sjukhuset då Karl endast 4 veckor gammal fick RS-virus, lung och öroninflammation... tur att man har familj som ställer upp. Inte alla som är lika lyckligt lottade.

I detta virrvarr hittade jag även den perfekta låten för att få Karl att somna. The Rubberband man med The Spinners. Den gick på repeat 23 gånger och jag har börjat bli lite trött på den (konstigt nog). Men Karl skriker inte. Då är det är värt att spela sönder en bra låt.

Vad mer. Jo, tidningen Hifi & Musik släppte ett nätverkskabeltest. Det resulterade i nästan lika mycket skrik på forumen som jag har hemma. Vilket tur att jag har blivit härdad.

Nu väntar vi med spänning på att nya QLN Prestige Three (eller P3 som vi kallar den) ska släppas till försäljning i februari. Tro mig. Det är en riktig bomb. The Audio Beatnik i USA har redan utsett den till bästa nykomling under 500’000 kronor(!)... och de kostar 85’000 kronor paret!

Jag väntar även in nya nätverksspelare från tyska Lindemann. Ska bli riktigt kul att provspela dem. De har nyutvecklade klockor som är ultraexakta för att minimera jitter. Omvandlar utgående signal till DSD om man vill... etc etc... Andra spelare i samma prisklass kommer få det riktigt svettigt.

Snart hifimässa i Stockholm också. Både jag och Sladd kommer stå där och dema. Mycket slit i början innan allt är uppställt och intrimmat. Kommer man i säng innan klockan tolv på fredagskvällen så har man tur. Vi står i samma rum som förra året och vet ganska bra hur det ska stå för att spela rätt. Kanske i säng innan elva?

Jag har dessutom börjat renovera lite här på jobbet. Förstärkte en vägg med osb och gips och målade om. Blev ju görsnyggt! Så flög fan i mig. Kanske jag borde göra om resten av lokalen också? Laddade ner appen Pinterest och började söka på inredningsstilar. Får jag ge ett tips? Ladda INTE ner Pinterest om ni inte vill bli helt fast och avskärmade från resten av omvärlden och familjen. Det blir ju ett gift att zappa mellan alla bilder... (men det lär inte jag bli om jag inte slutar använda appen). Hur som helst kommer lokalerna förändras här under 2019. Minst sagt.

Så ungefär där sitter jag nu. Någonstans mellan barnskriken hemma och ökad försäljning av nätverkskablar.

Som amerikanarna säger: It’s all good!

 

Och så spellistan för januari...

1 Spinners – The rubberband man

2 Spinners – The rubberband man

3 Spinners – The rubberband man

4 Spinners – The rubberband man

5 Spinners – The rubberband man

6 Spinners – The rubberband man

7 Spinners – The rubberband man

8 Spinners – The rubberband man

9 Spinners – The rubberband man

10 Spinners – The rubberband man

11 Spinners – The rubberband man

12 Spinners – The rubberband man

 

Lyssna på Tidal:

https://listen.tidal.com/playlist/80bd8cfa-8e74-40e7-9b8d-28e4c09ff35b