”Hold me closer tiny daaaancer, count the headlights on the highwaaaay...!”

Jepp, när jag börjar sjunga med, då är jag nöjd! Som tur är sjunger jag väldigt, väldigt bra. För ibland kommer det in kunder när jag sjunger...

Men vad pratar han om nu då, tänker ni? 
Jo, ibland blir man ju bara ganska nöjd...
Idag är en sådan dag. Varför då undrar ni? Har han hittat en ny frisyr? Eller ett nytt skoputsmedel som fungerade bättre än det förra?
Nä, inget sådant, även om min oklanderliga frisyr ständigt gör min omgivning avundsjuk.

Känslan när man hittar en klockren kombination av alla delar i ett system är ganska go. Den infann sig idag. (Eller rättare sagt infann den sig förra veckan, men först idag har jag tid att skriva jag inlägget).

Jag har tidigare skrivit om Arcam SA20 och Lindemann Limetree Bridge och hur bra den kombinationen var. Nu adderar vi högtalarna Monitor Audio Silver 200 och EAT B-Sharp skivspelare och sluter kedjan. 
Fy tusan vad det här spelar bra ihop! Allt sitter som ett smäck. Tidal via Lindemann-streamern låter inte det minsta ”digitalt” som det brukar heta, utan analogt hela vägen. Vinyl via B-Sharp är väldigt välstämd och Ortofons 2M Blue ger ett dynamiskt, färgsprakande ljud utan att spreta. Bra balans bara där. Inget överdrivet gung som det lätt kan bli med vinyl, som visserligen är mysigt en kort period tills man inser att det kan svänga lite väl mycket ibland...
Högtalarna färgar ovanligt lite för prisklassen. De gräver inte jättedjupt i basen, men det är inget problem. Det är smacket och upplösningen i basen man vill åt snarare än att den gräver djupt och är slö. Mellanregistret är lent med rätt gnutta värme som gör att röster inte spricker och låter vassa. Diskanten integrerar väldigt fint ihop med mellanregistrer med samma klangkaraktär.

Allt i livet handlar om balans. Även när det kommer till hifi. Ett välavvägt system som låter neutralt är din bästa investering. Neutralt säger du... men det ska ju svänga tänker du?? Neutralt är ju bara tråkigt! Nej, systemet ska inte svänga, utan musiken ska stå för det!

Är du ute efter ditt första hifi-system så kan du sluta leta. Här är det. Är du ute efter ett hifisystem till sommarstugan eller övernattningslägenheten i stan så kan du sluta leta. Här är det!

Finns för ständig demo, och kaffet är som vanligt ovanligt gott!
Välkomna in.

Bra så.

http://www.hificonsultpn.se/home/978-arcam-sa20.html

http://www.hificonsultpn.se/home/1032-monitor-audio-silver-200.html

http://www.hificonsultpn.se/home/1068-lindemann-limetree-bridge.html

http://www.hificonsultpn.se/skivspelare/660-eat-b-sharp.html