Min nya lilla kärlek. 

Acoustic Signature Maximus Neo.
Oj, denna tog mig lite på sängen. Vid blotta anblicken ser den nästan lite beskedlig ut, fast på ett uppkäftigt sätt. Inte den största spelare jag har sett, långt ifrån. Men man ser direkt att det är något speciellt. Tittar man närmare ser man att det är riktigt välbyggt med massiv aluminiumplint och riktigt gedigen tallrik. Armen är deras egen instegsarm TA-500 som är nio tum lång. En dubbellagrad kolfiberhistoria med låg egenresonans och lika gediget byggd som resten av spelaren.
Men det är först när man ska lyfta den för att ställa den på plats som man märker att det är något extra. Denna "lilla" jäkel väger 18 kg! Det var jag inte riktigt beredd på första gången jag lyfte den.
Nåväl. Ner med nålen på skivan och lyssna. AVM förstärkeri och Qln Prestige Five står för stereon och Keces ePhono är riaa-steg. Pickupen är Ortofon 2M Black LVB 250.
Damn. 
Den är inte bara vacker att titta på, men från första anslag är det något bergfast med scenen framför mig. Allt får en konturskärpa och en väldigt precis utplacering i scenen framför mig. Fokus är knivskarpt i mitten, men scenen sträcker även ut sig långt utanför högtalarna och både framför och bakom. Klangen är även den väldigt bra, men det kan vi ju tacka pickupen för. 
Jag spelar en finstämd låt med "Tracy Chapman - For you", och det är sprött, känsligt, nästan sorgligt och oerhört närvarande. Jag blir riktigt berörd. Det är något med den där bergfastheten som jag verkligen, verkligen gillar. En stabilitet som ger en äkthet. En äkthet som  gör att jag tror på vad hon sjunger. Jag förstår vad Tracy vill förmedla. Det är väl det man kallar för "närhet" antar jag...
En bra tonarm och ett stabilt verk med ett bra lager till tallriken, det är grejen det. Det ger attack, dynamik och detaljer i överflöd. Sen har jag dessutom en väldigt duktig tekniker som är oerhört noggrann och kunnig vad gäller kalibrering och inställning av skivspelare. 
Det här är insteget i Acoustic Signatures värld. Den blir din för 54´700 kr och det är nästan löjligt vad mycket välljud du får för dina pengar.
Sen finns det ju ännu bättre armar också... fortsättning följer... TA-1000 ska provas snart...
I'll be back!

Klicka här för att komma till Maximus Neo på min hemsida och läsa mer