Jag har lyssnat på denna stereo mest hela dagen idag. Förstärkaren Arcam SA30 och högtalarna Vienna Acoustic Haydn fungerar väldigt bra ihop. Arcam har en kraftfull och lite fyllig ljudkaraktär vilket gör att dessa småttingar till högtalare får en väldigt go spark i rumpan och låter piggt, men samtidigt stabilt och följsamt.
Skivspelaren är en Technics SL-1500C med medföljande nål Ortofon 2M Red. Jag gillar Technics skivspelare och har alltid gjort det. Jag saknar visserligen stroboskopprickarna på sidan av tallriken, men ljudet är det inget fel på i denna prisklass! Det är något speciellt med direktdrivet. Sätt på en Ortofon 2M Blue istället så får ni se på grejer.
Förstärkaren har dessutom inbyggd streaming, digitala ingångar och grammofonsteg för både MM och MC pickuper. 2x120 watt håller koll på de flesta högtalare i prisklassen utan problem. Min mest sålda förstärkare i denna prisklass.
Högtalarna är från Österrike och jämte QLN är de mitt husmärke. De spelar stort, fylligt och klarar av det jag faktiskt är mest känslig för: utplacering och 3D-känsla. Det är alltid mycket bra ”släpp” från Vienna.
Detta är en väldigt rolig och välljudande kombination som får mig att le varje gång jag trycker på play eller lägger ner nålen på skivan. Den spelar allt från hårdrock till klassiskt.
Kom in och provlyssna du också!