Klassisk, charmig och tidlös.
QLN Signatur gör alla rätt.
De försöker inte göra sig till på något sätt.
De försöker inte måla upp och lägga till något som inte finns.
De försöker bara förmedla musik. Och de gör det oerhört bra!

För mig är Signatur den ”riktiga” QLN-högtalaren. Det är här QLNs DNA finns och kärnan i vad QLN står för. Signaturmodellen är den ikoniska högtalaren från göteborgsföretaget och kommer att finnas kvar många år till.

Så vad står QLN för? Homogenitet kort och gott. Allting ska spela ihop som en helhet utan att lägga fokus på att något ska låta bättre än något annat. Det finns de tillverkare som lägger en massa krut på att gitarrsträngar ska låta rivigt och högupplöst... då låter sådan musik bra, men man kan inte lyssna på något annat. Eller göra en jätteliten högtalare som kan pumpa mycket bas. Inga större problem med dagens teknik, men det enda som låter är ju basen. Man hör ingenting annat.
Då är det skönt att ha en högtalare som inte lägger tonvikt på något särskilt, utan bara låter musikerna spela.
QLN Signatur är inte ”musikaliska” högtalare... de bara ÄR! De är musikförmedlare av rang, som låter dig skaka rumpan till vad du än vill, när du vill.
Signatur ställer krav på din kringutrustning. Har du för enkla saker kommer du inte förstå vad det handlar om. Har du rätt utrustning kommer du istället sitta och fånle och undra var dessa högtalare varit hela ditt liv. Du inser helt plötsligt att du lyssnar på musik och inte din utrustning...