HIFIVERKSTAN

Hificonsult har hjälpt kunder med analogt ljud i mer än 40 år. Serva och renovera din trotjänare, den låter bättre än du tror!

Nu tar vi även in elektronik för service, inte bara vinylspelare!

Hificonsult har hjälpt kunder med analogt ljud i mer än 40 år. Vi har erfarenheten, lusten och kunskapen att ta hand om din grammofon för service, renovering och injustering. Ofta är det en god idé, såväl ekonomiskt som ljudmässigt att låta trotjänaren spela vidare. Efter ett besök i vår hifiverkstad är den genomgången enligt tillverkarens anvisning, rätt olja i lager, rätt remmar och framförallt: en korrekt injusterad pickup som passar aktuell arm.

Välkommen du också. Vi tar löpande emot både enklare och mer avancerade spelare och ger förslag på pickuper, ger kostnadsförslag på renoveringar eller guidar när det gäller rätt tonarmar till din spelare. Vill du från en tornarm till en annan? Byta tonarmskablage? Inga problem.

Vi har gjort kunder lyckliga med enklare spelare som t.ex. Dual 505, Thoréns i många varianter och Pioneer, Mikro Seiki m fl.

Sa någon miljövänligt? Det miljövänligaste alternativet är alltid att låta produkten få ett långt liv!

Dom som har en tyngre anläggning kan vara säker på att vi tar hand om din spelare på bästa sätt, vare sig det är en tangential, luftlagrad eller med flera armar på.

Prisexempel

Rembyte ca 300:- för standardrem.
Timkostnad: 600 kr timmen. Räkna med 2 timmar för en vanlig service. (kan naturligtvis bli mindre... eller mer).

Behöver du en ny pickup? Den vanligaste pickupen vi monter på Dual, Thoréns, Technics osv är Ortofon 2M Blue: kostnad 2300 kr.

Typexempel Thoréns TD-166:

Ny rem = 300 kr

Montering av 2M Blue = 2'300 kr

Justering av tonarm, inställning av pickup, olja i lagret etc etc = 2 timmar jobb blir 1'200 kr

Summa 3'800 kr och nu har du något som spelar klasser bättre än de nya plastbitar man får för samma peng (och du har dessutom en mycket bättre pickup än de som skickas med de nya spelarna).

Felsökningsavgift är 600 kr. Detta betalas vid inlämning och dras sedan av totalsumman när du hämtar ut servicen.

VÄLKOMNA!

Brasklapp! OBS!

Det finns undantag från ovanstående generella råd såklart. En gammal fin-maskin från 50 eller 60-talet med mekanik, mellanhjul, kuggar, automatik osv faller ibland lite utanför den rent ljudliga nyttan med Vinylverkstaden. Motorerna var kanske inte särskilt tysta, tonarmarna var inte alls i klass med de rörformade i aluminium som kom slutet 60-tal osv. Rent ljudmässigt är det sällan värt att göra i ordning dessa. Glädjen här ligger mer i att få mekanisk och elektrisk ordning på maskinen. Den blir som en renoverad och servad klassiker. Dessa maskiner tar mer tid, vi hade in en gammal Dual som vi servade och den var ett ingenjörsmässigt underverk. 21 sidor manual med mycket bilder och små pilar för att alla splines och kuggar skulle hamna exakt rätt i förhållande till alla de andra kuggarna som gjorde något annat fast åt andra hållet... I slutänden en kostsam nota för kunden och det går inte att ge någon prognos över hur länge den fungerar som tänkt med alla automatik och gummihjul blandat. Som att serva och ställa ventilerna på en gammal Ford Anglia. Det tar tid att skimsa och när operationen är klar kostar det en stor hög tusenlappar och du har fortfarande en gammal, liten, förmodligen rostig bil som ryker lite blått och rasslar i motorn.

Brasklapp 2: Tidiga Bang & Olufsen. Allt är special, och nästan inget är enkelt och precis allt tar tid att få fram. Om det alls finns kvar någonstans ute i världen. Snygga att se på men lägg inga pengar på 60-talarna.

Ev av de vanligaste spelarna Vinylverkstaden tar emot. Bara motorn är OK så går den att få att sjunga!

En annan goding som är tacksam att pimpa!

Technics är ett annat märke vi får in ofta. Främst är det 1200-serien. De är också väldigt tacksamma att serva. De går princip alltid och går att få att sjunga riktigt fint. Nedan ser ni en Tehnics SP-10 med medföljande chassi som har stått i någon studio på Sveriges Radio. Fantastisk mekanisk känsla.


Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg