Läs mer... Expand

Läs mer...

Ny

0 kr

inkl.

CD-formatet är faktiskt ganska dött i Skandinavien. Som exempel kan jag säga att de senaste 5 åren har vi sålt en (!) cd-spelare på Hificonsult. Vi är verkligen i framkant när det kommer till streaming och övrig nätverksuppspelning av musik. Annat är det i Japan där cd-mediet är i allra högsta grad levande.

Då cd-skivan börjar bli relativt gammal (slog igenom hos allmänheten runt -90) och internethastigheterna idag inte längre är något problem, så väljer fler och fler att spela upp sin musik via Spotify eller Tidal, och packar ner sina cd-skivor i kartonger och slänger upp på vinden. 

Folk gör inte samma misstag som för 20 år sedan när de antingen slängde eller skänkte bort stora samlingar av vinylskivor, som idag har kommit tillbaka med stormsteg. Folk har faktiskt sparat sina cd-skivor. Detta har tillverkarna insett och allt fler bygger idag cd-spelare med inbyggd streamingklient. Detta är smart. Nu när cd-skivor nästan börjar bli "retro" igen och många går upp på vinden och tar ner sina kartonger med skivor måste de ju ha någon att spela på? Den befintliga cd-spelaren är ofta 20+ år gammal och mycket har hänt med digitalutvecklingen. Det är ju faktiskt samma teknik bakom dacen i nätverksuppspelare som i cd-spelare. 

Är du inne på att köpa en cd-spelare? Köp en cd-spelare med inbyggd nätverksklient eller i alla fall en spelare ingångar som du kan koppla andra digitala källor. 

Är du osäker? Prata med mig...

Välkommen in på en kaffe

Helhetstänk från början till slut

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg