QRS SKY HIGH Expand

QRS SKY HIGH

QRS

Ny

Vi tar QRS upp till nästa nivå!

Mer detaljer

195 000 kr

inkl.

3-vägs golvhögtalare.

AMT banddiskant

Skaaning (Audio Technology) 5,25" mellanregister

dubbla 8" basari aluminium

Delningsfilter i absolut översta kvalitetsklass med bla kondingar Olja/papper, vakumbakade 48 timmar

Internkablage IW-3 till mellanregister/diskant (samma som i de bättre Wilson)

Internkablage till basarna är Transparent Reference (!)

Hela lådan är dubbel med viskolim emellan.

Basport i botten

Justerbara fötter

Byggs i Sverige

ca 55 kg styck

25-30 000 Hz

89 db

3,5 ohm som lägst

Lönn eller Valnöt

Mer för dig som är intresserad:

Plattformen Mist/Sky High är gemensam och Sky High är en utveckling av Mist och ingen helt ny modell. Ljudet öppnade dock upp och fick så många goda nya kvaliteter så vi döpte om modellen. En sak man slås av när man tar fram eller ändrar en modell är hur hela ljudområdet påverkas av en förändring i en liten del av det. T ex så kan en ändrad delning mellan diskant och mellanrergister ge ett klart bättre dynamiksvar i övre basområdet! Detta kan man inte förutsäga på förhand och det är därför utvärdering och inlyssning av delningsfilter tar sådan tid.

När vi för första gången nu provade en AMT-diskant (vi har ratat banddiskanter innan för att de antingen låter F i stället för S alternativt haft för låg verkningsgrad för en såpass fullvuxen och hårtslående högtalare som QRS) så visste vi att det skulle hända mer än bara i diskantområdet. Och visst var det så. Hela högtalaren öppnade upp och blev friare. Utan att tappa tryck. Detta ger en ganska annorlunda upplevelse men alla som provlyssnat har gillat och vad som är viktigare: de som förut velat ha en större QRS men avstått har alltid pekat på diskanten. Nu ler just dom med hela ansiktet...

En del undrar om de extrema medarna och justeringsfötterna. Dessa är inte skådebröd (en av konstruktionens kostsammaste delar) utan ger dig möjlighet att få till bästa ljudet. Beroende på underlag (matta, plank, betong osv) behöver högtalaren sänkas eller höjas. Och beroende på dina preferenser (max attack eller den sista lågbasen) fås detta genom att variera höjden. Sist men inte minst så kan högtalaren med dessa fyra precisionsskruvar ställas exakt i lod - eller med hjälp av en lasermätare - exakt i samma vinkel mot lyssnaren beroende på om du sitter högt eller lågt och lyssnar.

Till sist kan man påminna om att QRS Mist/Sky High handlar om maximal Hifi-prestanda för pengarna. Vi har ingen chans att med en  helt svenskbyggd högtalare matcha vare sig lack, läder eller extrema kompositmaterial som finns ute i den stora världen. (inget ont om detta. vi gillar flera skarpt själva)

I alla fall inte om man skall ha kvar tanken om maximal prestanda-pris.

Så, är det en riktig smällkaramell i absolut välljud med en extremt dynamisk återgivning helt fri från vassa inslag du söker och kan leva utan 12 lager klarlack och gärna avstår en tredjedel av kostnaden för ett känt varumärke? Då har du hittat din högtalare!

Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg