Vi fortsätter vår resa. Nu höjer vi ribban några snäpp och lägger in en ren två-kanalsförstärkare med extern dac, externt RIAA-steg och en separat streamer. Fler lådor... betyder det bättre ljud? I jämförelse med förra inlägget? Absolut! Rent generellt? Inte nödvändigtvis, men vi återkommer i det ärendet.
Nu uppgraderar vi högtalarna till ett par QLN Signature 3. Förstärkaren är en Audio Analogue Puccini, streamern är en Lindemann Limetree Bridge som är kopplad till Audio Analogue AAdac.
Skivspelaren är en Technics SL-1210GR med en Ortofon 2M Black LVB250. Allt kablage är från Transparent i Plus-serien.
Vad blir då bättre?
Texturen. Du får helt plötsligt lager på lager och nyanserna blir mycket lättare att urskilja. Men framför allt är det renheten som blir bättre.
Renhet misstolkar många som tråkigt och analytiskt. Inget kan vara mer fel. Renhet betyder fritt från "skrammel". Det är mindre saker som ligger och stör mellan varje anslag. Mindre rassel, mindre brus... mer musik, mer inlevelse, mer nerv.
Helt enkelt bara mer. Less is more stämmer verkligen.
.
.
.
Jag sitter och lyssnar på Ann Sofie Von Otter - Baby plays around och gråter en smula. Det är så vackert.
Jag blir hänförd av Eric Clapton - Old love från hans Unplugged-album och sitter och fånler.
Rage Against the Machine - Wake up har en väldigt skön basslinga som sitter som ett smäck och det är omöjligt att inte trumma med händerna på låren.
Det är detta jag vill åt med min musiklyssning. Jag vill hänföras. Jag vill få ett lyckorus och bli känslomässigt engagerad. Annars kan det kvitta.
Läs mer om produkterna här: