HIFICONSULT, HISTORIA

Start
Hificonsult startades av Olle Mårtensson 1972. På Torggatan i Alingsås sålde eldsjälen Olle framförallt hifiutrustning till stadens befolkning.

Med åren växte rörelsen och under ett par decennier var butiken en av landets största på tung Hifi.

Olle med egentillverkade högtalare tidigt 60-tal. Namnet "Jupiter" skulle komma att återanvändas.

Butikens plats på Alingsås gågata fram till år 1988

Vid 80-talets slut byggdes en stor butik vid Stråhles Allé. Där såldes "allt", TV-apparater, Bang & Olufsen, klockradio,low-Fi, mid-Fi och High-End

   

 

Interiörbilder butiken på Stråhles Allé

Ove Andersson var parhäst till Olle och hälftenägare.

Mäster Olle Mårtensson själv

Olle med QRS Jupiter Mk2, en våldsam skapelse med dubbla 15" basar och 2 meter i höjd

Under 2002 blir Olle sjuk och en lång resa börjar. Den slutar julafton 2003 då han går bort.

Eftersom utgången var given planerades det en del i sjuksängen den där sista hösten. Sladd, som hade varit extrahjälp i butiken sedan 1996 främst på Arkenmässan och senare som kringresande för Bladelius, QRS och Transparent Cable, fick  frågan om han ville "köpa den stol som skulle bli ledig". Och det ville han, även om orsaken var hemsk på alla sätt. 
2008 meddelade Ove att han ville gå i "golf-pension" och Sladd blev ensam ägare senare samma år.
2009 flyttade butiken till nya lokaler i Sävedalen, Ove Andersson var med tills vi installerat oss i juni.
2014 minskade vi lokalen med hälften drygt. Sävedalens Saluhall flyttade in i den södra delen. Vi hade önskat ett rum till men i den här typen av diskussioner får man anpassa sig och en saluhall måste ju ha större publikt utrymme än beredningsrum en trappa ned. Nu är butiken 190 m2 och det funkar!
2016 blir ett svart år. En lördagmorgon ringer grannarna och säger att det rinner vatten från dörren ut bland bilarna ... Golvet, väggarna, en del utrustning ... 5 månader (!) stängt...
 
Lagom till hösten 2016 öppnar vi butiken igen och då har Sladd hittat en butikslokal han tror på i Örebro som nästan är färdig. 
Det där är historien så långt om Hificonsult Alingsås som blev Hificonsult i Sävedalen och som nu både är Hificonsult Per Nilsson i Sävedalen och Hificonsult på Sancta Birgittagatan i Örebro.
Sladd arrangerar även Göteborg Hifishow vartannat år via bolaget MässIC AB
Ingemar Sladd Karlsson


Bäst på traditionell Hifi, dvs 2 högtalare, kraftiga slutsteg, ohörbara kablar och kom inte och påstå att CD-mediet har för dålig upplösning...

Hatar komprimering, likgiltig musik och den moderna trenden med kala ekande hem, kallas visst "clean" av de som tycker mattor, gardiner och böcker är "mormorsprylar".

Vilket ger att deras mormor kan spela Hifi hemma, men inte dom själva ...

I april 2018 tar jag (Per Nilsson) över butiken från Sladd i Sävedalen efter några års anställning. Samma trygga utbud som Hificonsult fört i många år. Samma filosofi angående två-kanalshifi och ingen surround eller bild kommer in butiken här. 

Per Nilsson


Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg