Hificonsult i Sävedalen drivs sedan 2018 av Per Nilsson. En hifi-butik där du kan komma in och köpa ordentliga högtalare, förstärkare, nätverksspelare, skivspelare, kablar eller vad du nu behöver till din stereoanläggning och få goda råd på vägen.

Har du ingenting? Ska du börja helt från början? Inga problem, paketlösningar är jag expert på och vet vad som passar bra ihop.

Är du avancerad användare och vill ta ytterligare kliv upp? Inga problem, jag för märken som bland annat Audio Analogue, AVM och QLN som kommer ta dig till nya höjder.

Det är samma trygga tänkt och filosofi angående två-kanalshifi och inget hemmabioljud kommer in i butiken här. 

Per Nilsson

HIFICONSULT - HISTORIA.

Hificonsult startades av Olle Mårtensson 1972. På Torggatan i Alingsås sålde eldsjälen Olle framförallt hifiutrustning till stadens befolkning.

Med åren växte rörelsen och under ett par decennier var butiken en av landets största på tung Hifi. Vid 80-talets slut byggdes en stor butik vid Stråhles Allé. Där såldes "allt", TV-apparater, Bang & Olufsen, klockradio, low-Fi, mid-Fi och High-End.

Under 2002 blir Olle sjuk och en lång resa börjar. Den slutar julafton 2003 då han går bort. Eftersom utgången var given planerades det en del i sjuksängen den där sista hösten. Sladd, som hade varit extrahjälp i butiken sedan 1996 främst på Arkenmässan och senare som kringresande för Bladelius, QRS och Transparent Cable, fick  frågan om han ville "köpa den stol som skulle bli ledig". Och det ville han, även om orsaken var hemsk på alla sätt. 

2008 meddelade Ove att han ville gå i "golf-pension" och Sladd blev ensam ägare senare samma år.

2009 flyttade butiken till nya lokaler i Sävedalen, Ove Andersson var med tills allt var installerat i juni.

2014 minskades lokalen med drygt hälften. Sävedalens Saluhall flyttade in i den södra delen. Det hade varit önskvärt med ett rum till men i den här typen av diskussioner får man anpassa sig och en saluhall måste ju ha större publikt utrymme än beredningsrum en trappa ned. Nu är butiken 190 m2 och det funkar!

2016 En stor vattenskada ledde till stängning i fem månader. Under sommaren sonderade Sladd trängen efter en ny anställd som skulle kunna rodda butiken då han öppnat en till butik i Örebro. Vid nyöppning i oktober 2016 var det dags för mig att kliva in på scenen.

2018 kom jag och Sladd överens om att jag skulle ta över butiken i Sävedalen. Jag köpte således butiken och blev egenföretagare. I april slog jag upp portarna för mitt nystartade aktiebolag Hificonsult Per Nilsson.
2023 Här står vi nu idag. Välkomna in!


Välkommen in på en kaffe

Hificonsult är en av landets största butiker för bättre hifi-utrustning

Jag förstår

Vi använder cookies för inloggning och kundkorg